REKLAMA
Źródło: arfo from Getty Images
Wieprzowina z grzybami
Przepis na wieprzowinę w śmietanie z grzybami.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 500 g wieprzowiny
- 500 g Grzyby
- 1 kawałek The Onion
- 3 goździki Czosnek
- 200 ml Krem do gotowania
- Sól i mielony czarny pieprz do smaku
- 2 łyżka stołowa Oleje
- Pietruszka do dekoracji
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
90 min.
1. Krok
Mięso umyć, osuszyć i pokroić na mniejsze kawałki lub plastry. Doprawić solą i pieprzem. Rozgrzać olej w rondlu i dobrze zrumienić mięso z każdej strony. Jest to bardzo ważne dla soczystości mięsa i nie należy tego pomijać.
2. Krok
Obierz i drobno posiekaj cebulę i czosnek. Dodać do mięsa i chwilę dusić.
3. Krok
Umyj, osusz i pokrój grzyby. Dodaj je do garnka z mięsem i cebulą. Dusić, aż grzyby puszczą wodę.
4. Krok
Na koniec dodać śmietanę, wymieszać i dusić przez chwilę do miękkości. Podawać udekorowane natką pietruszki.