REKLAMA
Wieprzowina sote z pieczarkami i kapustą

Wieprzowina sote z pieczarkami i kapustą

Przepis od aktora Vlado Müllera, wielokrotnie go gotowałem, jest u nas bardzo lubiany, do tego kieliszek wina i mamy niebiańską ucztę.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 300 g udziec wieprzowy Dodano do
  • 300 g pieczeń wieprzowa Dodano do
  • 100 g Dłoń nie musi być Dodano do
  • 50 g Pieczarka Dodano do
  • 12 kawałek kapusta pekińska Dodano do
  • 1 duży por Dodano do
  • 1 łyżka stołowa majonez Dodano do
  • Sojowy sos Dodano do
  • sól Dodano do
  • olej Dodano do
  • Ostra papryka nie musi byc Dodano do
REKLAMA

Procedura

45 min.
1. Krok

Wieprzowinę kroimy w paski i solimy. Wkładamy ją do szklanego naczynia, dodajemy olej, sos sojowy, majonez i dobrze mieszamy. Możemy zostawić na kilka godzin, ale nie musimy. Na patelnię dodajemy trochę oleju, gdy jest gorący dodajemy mięso. Smażymy je około 2-5 minut aż zbieleje.

2. Krok

Dołóż do tego pokrojoną wątróbkę, mięso na bokach, wątróbkę na środek.

3. Krok

Dodajemy kapustę pokrojoną w paski, por pokrojony w krążki oraz grzyby, świeże lub sterylizowane.

4. Krok

Poczekajmy, aż wszystko się ugotuje, doprawiamy sosem sojowym, solimy. Jeśli lubimy ostro, dodajemy papryczki chilli, jeśli z migdałami, prażymy je osobno na patelni i dodajemy do saute. Podajemy z ryżem, a odpowiednim napojem do tego jest białe wino.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy