REKLAMA
Wieprzowina sauté na groszku
Przepis na gotowaną wieprzowinę sauté z groszkiem i ziemniakami. Przepis jest idealny dla 4 osób.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 500 gramy wieprzowiny
- 200 gramy mrożony groszek
- 1 kawałek The Onion
- 60 ml białe wino
- 200 ml Krem do gotowania
- olej
- sól i pieprz
- mielona czerwona papryka
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
50 min.
1. Krok
Pokrój mięso na mniejsze kawałki, posól i popieprz do smaku.
2. Krok
Rozgrzej olej na patelni i dodaj do niego mięso. Smażyć ze wszystkich stron na złoty kolor.
3. Krok
Drobno posiekaj cebulę i czosnek i dodaj do mięsa.
4. Krok
Następnie zalej mięso białym winem i gotuj, aż odparuje.
5. Krok
Następnie dodaj groszek i gotuj wszystko razem przez kolejne 10 minut.
6. Krok
Na koniec dodaj śmietanę do sosu i gotuj przez 5 minut, aż uzyskasz pożądaną konsystencję.
7. Krok
Podawać tę wieprzowinę sauté na groszku z ziemniakami.