REKLAMA

Wieprzowina sauté na groszku

Przepis na gotowaną wieprzowinę sauté z groszkiem i ziemniakami. Przepis jest idealny dla 4 osób.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 500 gramy wieprzowiny Dodano do
  • 200 gramy mrożony groszek Dodano do
  • 1 kawałek The Onion Dodano do
  • 60 ml białe wino Dodano do
  • 200 ml Krem do gotowania Dodano do
  • olej Dodano do
  • sól i pieprz Dodano do
  • mielona czerwona papryka Dodano do
REKLAMA

Procedura

50 min.
1. Krok

Pokrój mięso na mniejsze kawałki, posól i popieprz do smaku.

2. Krok

Rozgrzej olej na patelni i dodaj do niego mięso. Smażyć ze wszystkich stron na złoty kolor.

3. Krok

Drobno posiekaj cebulę i czosnek i dodaj do mięsa.

4. Krok

Następnie zalej mięso białym winem i gotuj, aż odparuje.

5. Krok

Następnie dodaj groszek i gotuj wszystko razem przez kolejne 10 minut.

6. Krok

Na koniec dodaj śmietanę do sosu i gotuj przez 5 minut, aż uzyskasz pożądaną konsystencję.

7. Krok

Podawać tę wieprzowinę sauté na groszku z ziemniakami.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy