REKLAMA

Źródło: papin from Getty Images

Wieprzowina na papryce

Smaczna i stosunkowo szybko przygotowana wieprzowina na papryce, która smakuje całej rodzinie.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 600 g wieprzowiny Dodano do
  • 1 kawałek duża cebula Dodano do
  • 1 kawałek Duża papryka Dodano do
  • 2 goździki Czosnek Dodano do
  • 2 łyżka stołowa Mielona słodka papryka Dodano do
  • 2 łyżka stołowa Oleje Dodano do
  • Sól, mielony czarny pieprz Dodano do
  • Trochę wody lub bulionu Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Pokrój mięso w mniejszą kostkę i posyp solą i pieprzem. Zrób to na samym początku, aby mięso miało wystarczająco dużo czasu na wchłonięcie wszystkich smaków.

2. Krok

Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni z odrobiną oleju na złoty kolor. Ten krok jest ważny dla uzyskania pełnego smaku tego dania.

3. Krok

Dodaj mięso i obsmaż je z każdej strony.

4. Krok

Dodać pokrojoną paprykę i mielony pieprz, wymieszać z resztą składników na patelni. Dobrze jest pozwolić mięsu dusić się przez chwilę z papryką.

5. Krok

Przykryj niewielką ilością wody lub bulionu i gotuj na wolnym ogniu pod przykryciem przez około 40 minut. Jeśli masz w domu wolnowar, możesz go użyć.

6. Krok

Podczas duszenia mięsa regularnie sprawdzaj poziom płynu w garnku i w razie potrzeby dolej więcej wody lub bulionu.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Łosoś

63 przepisy