REKLAMA

Źródło: papin from Getty Images

Wieprzowina na papryce

Smaczna i stosunkowo szybko przygotowana wieprzowina na papryce, która smakuje całej rodzinie.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 600 g wieprzowiny Dodano do
  • 1 kawałek duża cebula Dodano do
  • 1 kawałek Duża papryka Dodano do
  • 2 goździki Czosnek Dodano do
  • 2 łyżka stołowa Mielona słodka papryka Dodano do
  • 2 łyżka stołowa Oleje Dodano do
  • Sól, mielony czarny pieprz Dodano do
  • Trochę wody lub bulionu Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Pokrój mięso w mniejszą kostkę i posyp solą i pieprzem. Zrób to na samym początku, aby mięso miało wystarczająco dużo czasu na wchłonięcie wszystkich smaków.

2. Krok

Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni z odrobiną oleju na złoty kolor. Ten krok jest ważny dla uzyskania pełnego smaku tego dania.

3. Krok

Dodaj mięso i obsmaż je z każdej strony.

4. Krok

Dodać pokrojoną paprykę i mielony pieprz, wymieszać z resztą składników na patelni. Dobrze jest pozwolić mięsu dusić się przez chwilę z papryką.

5. Krok

Przykryj niewielką ilością wody lub bulionu i gotuj na wolnym ogniu pod przykryciem przez około 40 minut. Jeśli masz w domu wolnowar, możesz go użyć.

6. Krok

Podczas duszenia mięsa regularnie sprawdzaj poziom płynu w garnku i w razie potrzeby dolej więcej wody lub bulionu.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2152 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Dania mięsne

1104 przepisy

Kolacja

2008 przepisy

Ciasta i desery

1368 przepisy

Śniadanie

463 przepisy

Deser

1518 przepisy

Ciastka

346 przepisy

Szybkie posiłki

2025 przepisy

Ciasta

378 przepisy