Źródło: papin from Getty Images
Wieprzowina na papryce
Smaczna i stosunkowo szybko przygotowana wieprzowina na papryce, która smakuje całej rodzinie.
Składniki
- 600 g wieprzowiny
- 1 kawałek duża cebula
- 1 kawałek Duża papryka
- 2 goździki Czosnek
- 2 łyżka stołowa Mielona słodka papryka
- 2 łyżka stołowa Oleje
- Sól, mielony czarny pieprz
- Trochę wody lub bulionu
Najnowsze ulotki
Procedura
Pokrój mięso w mniejszą kostkę i posyp solą i pieprzem. Zrób to na samym początku, aby mięso miało wystarczająco dużo czasu na wchłonięcie wszystkich smaków.
Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni z odrobiną oleju na złoty kolor. Ten krok jest ważny dla uzyskania pełnego smaku tego dania.
Dodaj mięso i obsmaż je z każdej strony.
Dodać pokrojoną paprykę i mielony pieprz, wymieszać z resztą składników na patelni. Dobrze jest pozwolić mięsu dusić się przez chwilę z papryką.
Przykryj niewielką ilością wody lub bulionu i gotuj na wolnym ogniu pod przykryciem przez około 40 minut. Jeśli masz w domu wolnowar, możesz go użyć.
Podczas duszenia mięsa regularnie sprawdzaj poziom płynu w garnku i w razie potrzeby dolej więcej wody lub bulionu.