REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/VdWwt191jjq2dOS3EWOx/c6893a4fbd680c1849a7045b0710b5.jpeg)
Źródło: arfo from Getty Images
Wieprzowina na grzybach
Przepis na idealną wieprzowinę z pieczarkami i sosem.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 500 g wieprzowiny
- 250 g Grzyb
- 1 kawałek The Onion
- 2 goździki Czosnek
- 2 łyżka stołowa Mąka
- 500 ml Bulion wołowy
- sól
- kminek
- Czarny pieprz
- 1 łyżka stołowa Olej roślinny
- cukier
- ocet
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
75 min.
1. Krok
Pokrój mięso w kostkę i dopraw solą. Oczyść i posiekaj grzyby.
2. Krok
Na patelni rozgrzać olej, dodać drobno posiekaną cebulę i czosnek.
3. Krok
Gdy cebula nabierze złotobrązowego koloru, dodać mięso i smażyć do zrumienienia.
4. Krok
Następnie dodaj pokrojone grzyby, kminek, odrobinę pieprzu i zalej wszystko bulionem.
5. Krok
Dusić mięso przez około godzinę. Następnie dodać mąkę rozpuszczoną w wodzie, wymieszać i gotować jeszcze przez chwilę.
6. Krok
Na koniec dopraw solą, cukrem i octem do smaku.