REKLAMA

Węgierska zupa gulaszowa

Węgierska zupa gulaszowa to aromatyczne danie, które idealnie sprawdzi się na rodzinny obiad lub kolację. Zupa jest pełna smaków, a dzięki bogactwu przypraw i dodatków zachwyci wszystkich fanów kuchni węgierskiej.

REKLAMA

Składniki

porcje
6
  • 500 g wołowiny Dodano do
  • 3 ziarna pieprzu Dodano do
  • 2 listy laurowe Dodano do
  • 2 duży cebule Dodano do
  • 3 papryki (różne kolory) Dodano do
  • 2 Średni marchewki Dodano do
  • 2 ziemniaki Dodano do
  • 1 puszka czerwonej fasoli Dodano do
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki Dodano do
  • 12 łyżeczki ostrej papryki Dodano do
  • 1 Łyżka koncentratu pomidorowego Dodano do
  • 2 łyżki oleju Dodano do
  • 1 łyżeczka soli Dodano do
  • 2 litry wody Dodano do
  • Natka pietruszki do posypki Dodano do
  • Oprócz soli i pieprzu, warto wykorzystać dodatkowe przyprawy według własnego uznania takie jak ostra papryka czosnek czy pieczarki. Dodano do
REKLAMA

Procedura

120 min.
1. Krok

Wołowinę pokroić w kawałki, dodać sól i pieprz.

2. Krok

Cebulę i czosnek drobno pokroić.

3. Krok

Na dnie garnka podgrzać olej, dodać pokrojoną cebulę i czosnek.

4. Krok

Paprykę oczyścić, pokroić w kostkę i dodać do cebuli i czosnku.

5. Krok

Po chwili dodać pokrojoną w kostkę wołowinę, paprykę, koncentrat pomidorowy i wszystko razem smażyć.

6. Krok

Po około 10 minutach dodać wodę, liść laurowy, ziele angielskie, sól i pieprz.

7. Krok

Pokrojoną marchewkę, ziemniaki i fasolę dodać do garnka.

8. Krok

Całość gotować na wolnym ogniu przez około półtorej godziny do 2 godzin. Zupa powinna mieć konsystencję lekkiego gulaszu.

9. Krok

Przed podaniem posypać natką pietruszki.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Bez pieczenia

185 przepisy

Łosoś

63 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy