REKLAMA

Węgierska zupa gulaszowa

Węgierska zupa gulaszowa to aromatyczne danie, które idealnie sprawdzi się na rodzinny obiad lub kolację. Zupa jest pełna smaków, a dzięki bogactwu przypraw i dodatków zachwyci wszystkich fanów kuchni węgierskiej.

REKLAMA

Składniki

porcje
6
  • 500 g wołowiny Dodano do
  • 3 ziarna pieprzu Dodano do
  • 2 listy laurowe Dodano do
  • 2 duży cebule Dodano do
  • 3 papryki (różne kolory) Dodano do
  • 2 Średni marchewki Dodano do
  • 2 ziemniaki Dodano do
  • 1 puszka czerwonej fasoli Dodano do
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki Dodano do
  • 12 łyżeczki ostrej papryki Dodano do
  • 1 Łyżka koncentratu pomidorowego Dodano do
  • 2 łyżki oleju Dodano do
  • 1 łyżeczka soli Dodano do
  • 2 litry wody Dodano do
  • Natka pietruszki do posypki Dodano do
  • Oprócz soli i pieprzu, warto wykorzystać dodatkowe przyprawy według własnego uznania takie jak ostra papryka czosnek czy pieczarki. Dodano do
REKLAMA

Procedura

120 min.
1. Krok

Wołowinę pokroić w kawałki, dodać sól i pieprz.

2. Krok

Cebulę i czosnek drobno pokroić.

3. Krok

Na dnie garnka podgrzać olej, dodać pokrojoną cebulę i czosnek.

4. Krok

Paprykę oczyścić, pokroić w kostkę i dodać do cebuli i czosnku.

5. Krok

Po chwili dodać pokrojoną w kostkę wołowinę, paprykę, koncentrat pomidorowy i wszystko razem smażyć.

6. Krok

Po około 10 minutach dodać wodę, liść laurowy, ziele angielskie, sól i pieprz.

7. Krok

Pokrojoną marchewkę, ziemniaki i fasolę dodać do garnka.

8. Krok

Całość gotować na wolnym ogniu przez około półtorej godziny do 2 godzin. Zupa powinna mieć konsystencję lekkiego gulaszu.

9. Krok

Przed podaniem posypać natką pietruszki.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2166 przepisy

Zupy i buliony

347 przepisy

Ciasta i desery

1371 przepisy

Dania mięsne

1123 przepisy

Śniadanie

476 przepisy

Kolacja

2027 przepisy

Deser

1524 przepisy

Ciastka

352 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Makaron

240 przepisy