REKLAMA

Źródło: haoliang from Canva

Wegańskie chilli sin carne

Wegetariańska wersja popularnej południowoamerykańskiej potrawy. Danie to jest bogate w zdrowe białko roślinne i zadowoli nie tylko wegetarian, ale także miłośników mięsa. Głównymi składnikami są fasola, ciecierzyca i warzywa.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 2 Goździki Czosnek Dodano do
  • 1 Czerwony papryka Dodano do
  • 2 Łyżki Oliwa z oliwek Dodano do
  • 1 plechovka Czerwona fasola Dodano do
  • 1 plechovka Biała fasola Dodano do
  • 1 plechovka Ciecierzyca Dodano do
  • 1 plechovka Rozdrobnione pomidory Dodano do
  • 1 Czerwony papryczka chili Dodano do
  • 1 Łyżki Papryka mielona Dodano do
  • 2 łyżki Mielony kminek Dodano do
  • 1 szt The Onion Dodano do
  • 1 kubek Ryż Dodano do
  • sól i pieprz do smaku Dodano do
REKLAMA

Procedura

50 min.
1. Krok

Podsmaż drobno posiekaną cebulę i czosnek na oliwie z oliwek. Dodać posiekaną paprykę i chili (dostosować ilość chili do własnych upodobań).

2. Krok

Dodaj na patelnię fasolę i ciecierzycę (wcześniej odcedź wodę z puszek), rozgniecione pomidory, mieloną paprykę i kminek. Doprawić chilli sin Carne solą i pieprzem i pozostawić do bulgotania przez około 20 minut pod przykryciem na małym ogniu.

3. Krok

W międzyczasie ugotuj ryż zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

4. Krok

Podawać chilli sin Carne z ryżem i udekorować do smaku natką pietruszki, kolendrą lub kremem z awokado.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciastka

344 przepisy

Łosoś

62 przepisy

Sałatki

319 przepisy

Ciasta i desery

1307 przepisy

Śniadanie

433 przepisy

Obiad

2064 przepisy

Kolacja

1918 przepisy

Deser

1454 przepisy

Zupy i buliony

332 przepisy

Ciasta

370 przepisy