REKLAMA
Źródło: Aamulya from Getty Images
Vegański ser
Ten wegański ser z nerkowców jest bardzo popularny wśród tych, którzy starają się jeść zdrowo, ale nie chcą rezygnować z sera.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 200 g Nasiona kasztanów
- 3 szt Sok z cytryny
- 1 szt Marinowane jalapeños (opcjonalnie)
- 3 łyżki Drożdże
- 1 łyżka Sól
- 1 łyżka czosnek w proszku
- 100 ml woda
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
60 min.
1. Krok
Namocz keszowe orzechy na 4-6 godzin lub przez noc.
2. Krok
Następnie odcedzamy je.
3. Krok
Wrzucamy wszystkie składniki do blendera i miksujemy do gładkości.
4. Krok
Przekładamy mieszankę do formy na ser.
5. Krok
Ser zostawiamy w lodówce na 4 godziny, lub do momentu aż się zastygnie.