REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/SbPFKMrol0ZKDR0vrcpB/5b744aa0899acbfc34b23d91a82f34.png)
Źródło: Pixabay : congerdesign
Udoskonalanie czerwonej kapusty z słoika
Ten prosty przepis pomoże ci poprawić smak czerwonej kapusty z słoika. Za pomocą kilku dodatkowych składników czerwona kapusta stanie się wykwintnym dodatkiem do dania, które idealnie pasuje do pieczonego mięsa lub ryby.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 1 Szkło czerwona kapusta
- 1 mały cebula
- 1 Łyżka cukier
- 100 ml czerwone wino
- 2 Łyżka Ocet balsamiczny
- 1 Szczypta sól
- 1 Szczypta pieprz
- 1 łyżeczka masło
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
15 min.
1. Krok
Drobno posiekać cebulę i dusić na patelni z masłem, aż stanie się szklista.
2. Krok
Dodaj cukier i pozwól karmelizować.
3. Krok
Dodaj czerwoną kapustę z słoika i zdejmij z ognia, dodając czerwone wino i ocet balsamiczny.
4. Krok
Całą mieszaninę gotować na średnim ogniu przez około 5 minut.
5. Krok
Doprawić solą i pieprzem, a następnie podawać.