REKLAMA

Źródło: Pixabay : congerdesign

Udoskonalanie czerwonej kapusty z słoika

Ten prosty przepis pomoże ci poprawić smak czerwonej kapusty z słoika. Za pomocą kilku dodatkowych składników czerwona kapusta stanie się wykwintnym dodatkiem do dania, które idealnie pasuje do pieczonego mięsa lub ryby.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 1 Szkło czerwona kapusta Dodano do
  • 1 mały cebula Dodano do
  • 1 Łyżka cukier Dodano do
  • 100 ml czerwone wino Dodano do
  • 2 Łyżka Ocet balsamiczny Dodano do
  • 1 Szczypta sól Dodano do
  • 1 Szczypta pieprz Dodano do
  • 1 łyżeczka masło Dodano do
REKLAMA

Procedura

15 min.
1. Krok

Drobno posiekać cebulę i dusić na patelni z masłem, aż stanie się szklista.

2. Krok

Dodaj cukier i pozwól karmelizować.

3. Krok

Dodaj czerwoną kapustę z słoika i zdejmij z ognia, dodając czerwone wino i ocet balsamiczny.

4. Krok

Całą mieszaninę gotować na średnim ogniu przez około 5 minut.

5. Krok

Doprawić solą i pieprzem, a następnie podawać.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy