REKLAMA
Tort marchewkowy z orzechami
REKLAMA
Składniki
porcje
10
- 3 jajka
- 50 g białego cukru
- 150 ml Oil priordei słowacja
- 100 m Mleka
- 200 g Kawałki marchewki
- 70 g mielonych orzechów
- 250 g mąki pszennej
- 1 opakowanie Proszek do pieczenia
- 1 opakowanie Waniliowego cukru
- 1 łyżka Waniliowy aromat
- Masło zmielone orzechy do wysypania formy
- 70 g Brązowy cukier
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
55 min.
1. Krok
Jajka ubijamy z cukrem.
2. Krok
Następnie dodajemy olej, mleko i mieszamy.
3. Krok
Następnie dodajemy orzechy, proszek do pieczenia, cukier waniliowy, mąkę i mieszamy.
4. Krok
Na końcu dodajemy marchewkę, aromat i mieszamy.
5. Krok
Formę smarujemy masłem i obsypujemy mielonymi orzechami.
6. Krok
Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy na 175/45 minut lub według potrzeb.
7. Krok
Smacznego!😉