REKLAMA
Źródło: alex-donin from Canva
Tatar z łososia wędzonego
Ten lekki i zdrowy przepis na tatar z łososia wędzonego to doskonała przystawka na każdą okazję. Łosoś to ryba o delikatnym smaku, która doskonale komponuje się z dodatkami.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 400 g wędzonego łososia
- 1 sztuka czerwona cebula
- 2 Sztuka Awokado
- 2 łyżki soku z cytryny
- 2 łyżki świeżego koperku
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 2 Szczypta solii i pieprzu do smaku
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
30 min.
1. Krok
Przygotuj wszystkie składniki. Wędzonego łososia pokrój na małe kawałki. Cebulę i awokado obierz i również pokrój na drobne kawałki.
2. Krok
Wszystkie składniki przełóż do miski, dodaj sok z cytryny, posiekany świeży koperek oraz oliwę z oliwek. Całość dokładnie wymieszaj.
3. Krok
Przypraw tatar solą i pieprzem do smaku. Wymieszaj ponownie.
4. Krok
Tatar podawaj na małych talerzach lub w szklankach. Możesz go udekorować dodatkowym koperkiem, plasterkiem cytryny lub kawałkiem awokado.