REKLAMA
Szynka z szynkowaru

Szynka z szynkowaru

Możesz użyć dowolnego mięsa, jest znakomite, znacznie lepsze niż ze sklepu 🥰

REKLAMA

Składniki

porcje
10
  • 1.15 kg Mięso Dodano do
  • 1 łyżeczka cukier puder Dodano do
  • 1 łyżka stołowa woda Dodano do
  • 25 g Szybko sól Dodano do
REKLAMA

Procedura

600 min.
1. Krok

Mięso kroimy na kostki i dodajemy wszystkie inne składniki. Kto chce, może zmielić.

2. Krok

Mieszamy bardzo dokładnie ręcznie w misce.

3. Krok

Umieścimy to w lodówce i pozostawimy na 36 godzin.

4. Krok

Wyjmujemy z lodówki i przez 1/2 godziny dobrze mieszamy ręcznie.

5. Krok

Nadajemy formę i gotujemy przez 2,5 godziny przy temperaturze wody 80 stopni, uważaj, nie więcej.

6. Krok

Najlepsze mięso to schab wieprzowy, pierś indyka, uda z kurczaka,, jak kto woli.

7. Krok

Ale z każdego mięsa jest doskonała.

8. Krok

Usunąć z formy po ostygnięciu.

9. Krok

Smacznego!

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Łosoś

63 przepisy