REKLAMA
Szynka z szynkowaru
Możesz użyć dowolnego mięsa, jest znakomite, znacznie lepsze niż ze sklepu 🥰
REKLAMA
Składniki
porcje
10
- 1.15 kg Mięso
- 1 łyżeczka cukier puder
- 1 łyżka stołowa woda
- 25 g Szybko sól
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
600 min.
1. Krok
Mięso kroimy na kostki i dodajemy wszystkie inne składniki. Kto chce, może zmielić.
2. Krok
Mieszamy bardzo dokładnie ręcznie w misce.
3. Krok
Umieścimy to w lodówce i pozostawimy na 36 godzin.
4. Krok
Wyjmujemy z lodówki i przez 1/2 godziny dobrze mieszamy ręcznie.
5. Krok
Nadajemy formę i gotujemy przez 2,5 godziny przy temperaturze wody 80 stopni, uważaj, nie więcej.
6. Krok
Najlepsze mięso to schab wieprzowy, pierś indyka, uda z kurczaka,, jak kto woli.
7. Krok
Ale z każdego mięsa jest doskonała.
8. Krok
Usunąć z formy po ostygnięciu.
9. Krok
Smacznego!