REKLAMA
Szynka z szynkowaru

Szynka z szynkowaru

Możesz użyć dowolnego mięsa, jest znakomite, znacznie lepsze niż ze sklepu 🥰

REKLAMA

Składniki

porcje
10
  • 1.15 kg Mięso Dodano do
  • 1 łyżeczka cukier puder Dodano do
  • 1 łyżka stołowa woda Dodano do
  • 25 g Szybko sól Dodano do
REKLAMA

Procedura

600 min.
1. Krok

Mięso kroimy na kostki i dodajemy wszystkie inne składniki. Kto chce, może zmielić.

2. Krok

Mieszamy bardzo dokładnie ręcznie w misce.

3. Krok

Umieścimy to w lodówce i pozostawimy na 36 godzin.

4. Krok

Wyjmujemy z lodówki i przez 1/2 godziny dobrze mieszamy ręcznie.

5. Krok

Nadajemy formę i gotujemy przez 2,5 godziny przy temperaturze wody 80 stopni, uważaj, nie więcej.

6. Krok

Najlepsze mięso to schab wieprzowy, pierś indyka, uda z kurczaka,, jak kto woli.

7. Krok

Ale z każdego mięsa jest doskonała.

8. Krok

Usunąć z formy po ostygnięciu.

9. Krok

Smacznego!

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2166 przepisy

Zupy i buliony

347 przepisy

Ciasta i desery

1371 przepisy

Dania mięsne

1123 przepisy

Śniadanie

476 przepisy

Kolacja

2027 przepisy

Deser

1524 przepisy

Ciastka

352 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Makaron

240 przepisy