REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/jA9K5lT8zMUkD1TE65LS/a1f30a3469b30f5eac8fdb15534542.jpeg)
Szybki jabłecznik
Luksusowy jabłkowy deser
REKLAMA
Składniki
porcje
8
- 430 g mąka samozbrylająca
- 250 g cukier
- 1 cukier waniliowy
- 150 g nerkowce
- 1 łyżeczka proszek do pieczenia
- 1 łyżeczka Sól
- 1 łyżeczka Cynamon
- 240 ml olej
- 3 szt jajko
- 1 kg jabłko
- 1 łyżka stołowa cukier puder
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
60 min.
1. Krok
W małej misce ubijamy jajka z olejem. Do większej miski dodajemy mąkę, dodajemy zmielone orzechy nerkowca, cukier, cukier waniliowy, sól, sodę oczyszczoną. Wszystko razem mieszamy.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/jA9K5lT8zMUkD1TE65LS/aaff46f1fef63438e28233a7e6821d.jpeg)
Źródło: Youtube
2. Krok
Oczyśćmy jabłka i pozbądźmy się pestek. Dodajemy do nich trochę cynamonu i mieszamy.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/jA9K5lT8zMUkD1TE65LS/37e8fcf03193da7733c32af395beb7.jpeg)
Źródło: Youtube
3. Krok
Dodajemy jabłka do ciasta i mieszamy rękami. Przygotowane ciasto kładziemy na blachę do pieczenia i pieczemy w nagrzanym piekarniku do 165 stopni przez około 50 minut.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/jA9K5lT8zMUkD1TE65LS/78f5cc5a52833850b692d2a3d2c392.jpeg)
Źródło: Youtube
4. Krok
Gotowy ciasteczek posypujemy cukrem pudrem.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/jA9K5lT8zMUkD1TE65LS/22ada41e24ed81ac2edd00b4a3d477.jpeg)
Źródło: Youtube