REKLAMA

Źródło: SherSor from Getty Images

Szparagi z bułką tartą

Delikatne, lekko chrupiące szparagi otulone złotą bułką tartą. Idealne jako przystawka lub dodatek do głównego dania.

REKLAMA

Składniki

porcje
4

Główne składniki

  • 1 kg świeże szparagi Dodano do
  • 100 g bułka tarta Dodano do
  • 3 Sztuka jajka Dodano do

Dodatkowe składniki

  • 1 szczypta soli Dodano do
  • 1 szczypta pieprzu Dodano do
  • 1 szkło oliwy z oliwek Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.
1. Krok

Oczyść i obierz szparagi.

2. Krok

Rozbij jajka do miski, dodaj sól i pieprz.

3. Krok

Szparagi obtocz najpierw w jajku, a następnie w bułce tarciej.

4. Krok

Usmaż szparagi na rozgrzanej oliwie z oliwek.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy