REKLAMA
Źródło: SherSor from Getty Images
Szparagi z bułką tartą
Delikatne, lekko chrupiące szparagi otulone złotą bułką tartą. Idealne jako przystawka lub dodatek do głównego dania.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
Główne składniki
- 1 kg świeże szparagi
- 100 g bułka tarta
- 3 Sztuka jajka
Dodatkowe składniki
- 1 szczypta soli
- 1 szczypta pieprzu
- 1 szkło oliwy z oliwek
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
30 min.
1. Krok
Oczyść i obierz szparagi.
2. Krok
Rozbij jajka do miski, dodaj sól i pieprz.
3. Krok
Szparagi obtocz najpierw w jajku, a następnie w bułce tarciej.
4. Krok
Usmaż szparagi na rozgrzanej oliwie z oliwek.