REKLAMA

Źródło: Pexels

Szarlotka z bezą

Przepis na deser, który zrobi wrażenie.

REKLAMA

Składniki

porcje
10
  • 1 kg jabłek Dodano do
  • 1 szkło cukier kryształ Dodano do
  • 1 szkło mąki Dodano do
  • 1 Łyżka cynamonu Dodano do
  • 4 białka Dodano do
  • 1 Łyżka cukru pudru Dodano do
REKLAMA

Procedura

50 min.
1. Krok

Jabłka obierz, pokrój i połącz z 1/2 szklanki cukru, 2 łyżkami mąki i 1 łyżką cynamonu, wymieszaj i włóż do naczynia do pieczenia.

2. Krok

W innej misce wymieszaj 1/2 szklanki mąki, 1/2 szklanki cukru i białka, aż powstanie gęsta masa.

3. Krok

Nałóż masę bezową na wierzch jabłek i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C na ok. 30-40 minut, aż beza będzie złota.

4. Krok

Wyjmij i posyp cukrem pudrem, podawaj na ciepło.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Łosoś

63 przepisy