REKLAMA
Źródło: Pexels
Szarlotka z bezą
Przepis na deser, który zrobi wrażenie.
REKLAMA
Składniki
porcje
10
- 1 kg jabłek
- 1 szkło cukier kryształ
- 1 szkło mąki
- 1 Łyżka cynamonu
- 4 białka
- 1 Łyżka cukru pudru
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
50 min.
1. Krok
Jabłka obierz, pokrój i połącz z 1/2 szklanki cukru, 2 łyżkami mąki i 1 łyżką cynamonu, wymieszaj i włóż do naczynia do pieczenia.
2. Krok
W innej misce wymieszaj 1/2 szklanki mąki, 1/2 szklanki cukru i białka, aż powstanie gęsta masa.
3. Krok
Nałóż masę bezową na wierzch jabłek i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C na ok. 30-40 minut, aż beza będzie złota.
4. Krok
Wyjmij i posyp cukrem pudrem, podawaj na ciepło.