REKLAMA

Źródło: Pexels

Szarlotka z bezą

Przepis na deser, który zrobi wrażenie.

REKLAMA

Składniki

porcje
10
  • 1 kg jabłek Dodano do
  • 1 szkło cukier kryształ Dodano do
  • 1 szkło mąki Dodano do
  • 1 Łyżka cynamonu Dodano do
  • 4 białka Dodano do
  • 1 Łyżka cukru pudru Dodano do
REKLAMA

Procedura

50 min.
1. Krok

Jabłka obierz, pokrój i połącz z 1/2 szklanki cukru, 2 łyżkami mąki i 1 łyżką cynamonu, wymieszaj i włóż do naczynia do pieczenia.

2. Krok

W innej misce wymieszaj 1/2 szklanki mąki, 1/2 szklanki cukru i białka, aż powstanie gęsta masa.

3. Krok

Nałóż masę bezową na wierzch jabłek i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C na ok. 30-40 minut, aż beza będzie złota.

4. Krok

Wyjmij i posyp cukrem pudrem, podawaj na ciepło.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Dania mięsne

1110 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Kolacja

2013 przepisy

Deser

1521 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Bez pieczenia

184 przepisy

Słowacki

110 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Ciastka

349 przepisy