REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/Ycfn7rSyeGTcVPx4ImWb/9e15da6e363e121daeb977937ab541.jpeg)
Źródło: Stefan Ionita's Images from Canva
Syrop z czarnicy
Syrop z czarnicy jest idealnym dodatkiem do naleśników, lodów lub innych słodkości.
REKLAMA
Składniki
porcje
10
- 500 g jeżyny
- 250 g cukier
- 1⁄2 l woda
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
30 min.
1. Krok
W garnku rozpuszczamy cukier z wodą.
2. Krok
Dodajemy jeżyny i dusimy na średnim ogniu.
3. Krok
Gdy jagody są miękkie, mieszamy je do gładkości.
4. Krok
Mieszaninę przecedzamy przez sitko.
5. Krok
Powrócony syrop wlewamy do garnka i pozwalamy mu zbulgotać się.
6. Krok
Gotowy syrop wlewamy do sterylizowanych butelek i zamykamy.