REKLAMA

Źródło: Stefan Ionita's Images from Canva

Syrop z czarnicy

Syrop z czarnicy jest idealnym dodatkiem do naleśników, lodów lub innych słodkości.

REKLAMA

Składniki

porcje
10
  • 500 g jeżyny Dodano do
  • 250 g cukier Dodano do
  • 12 l woda Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.
1. Krok

W garnku rozpuszczamy cukier z wodą.

2. Krok

Dodajemy jeżyny i dusimy na średnim ogniu.

3. Krok

Gdy jagody są miękkie, mieszamy je do gładkości.

4. Krok

Mieszaninę przecedzamy przez sitko.

5. Krok

Powrócony syrop wlewamy do garnka i pozwalamy mu zbulgotać się.

6. Krok

Gotowy syrop wlewamy do sterylizowanych butelek i zamykamy.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2153 przepisy

Ciastka

346 przepisy

Dania mięsne

1104 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Deser

1518 przepisy

Łosoś

63 przepisy

Śniadanie

463 przepisy

Kolacja

2008 przepisy

Ciasta

378 przepisy

Ciasta i desery

1368 przepisy