REKLAMA

Źródło: Bernadette Wurzinger for Getty Images

Sylwestrowy deser - Mus czekoladowy

Pyszny i sycący deser z czekolady, idealny na zakończenie sylwestrowego wieczoru. Ten deser nie jest zbyt ciężki i ma piękny, głęboki aromat czekolady.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 200 g czekolada gorzka Dodano do
  • 2 Łyżka kakao Dodano do
  • 3 Łyżka cukier Dodano do
  • 200 ml bita śmietana Dodano do
  • 1 Szczypta sól Dodano do
REKLAMA

Procedura

25 min.
1. Krok

1. Aby zrobić mus czekoladowy, pokrusz czekoladę do miski i rozpuść ją w kąpieli wodnej. Upewnij się, że woda nie dostanie się do czekolady, ponieważ może ona się zważyć.

2. Krok

2. Dodaj do czekolady kakao, cukier i szczyptę soli, a następnie dobrze wymieszaj.

3. Krok

Ubij śmietanę na sztywno i delikatnie wmieszaj ją w mieszankę czekoladową.

4. Krok

4. Rozdziel czekoladowy deser sylwestrowy na 4 pucharki do deseru i wstaw je na co najmniej 2 godziny do lodówki, aż stwardnieją.

5. Krok

5. Udekoruj deser z musu czekoladowego na Sylwestra ozdobami i talizmanami na przełomie roku.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Łosoś

63 przepisy