REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/oW678vTG8eMH3Xt6qQmb/5a906c42a41fd02bfb13855b7d026e.jpeg)
Źródło: Canva
Surówka z białej kapusty i marchewki
Tradycyjna sałatka z kapusty z marchewką i majonezem, która pasuje niemal do wszystkiego.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 500 g Biała kapusta głowiasta
- 100 g marchewki
- 2 łyżka stołowa majonez
- 2 łyżka stołowa kwaśna śmietana
- 30 g cukier
- 10 ml ocet
- 1 szt sok z połowy cytryny
- pieprz czarny mielony
- Sól
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
15 min.
1. Krok
Kapustę i marchewkę kroimy w cienkie paski i wkładamy razem do dużej miski.
2. Krok
W drugiej misce przygotowujemy sos śmietanowy. Mieszamy kwaśną śmietanę z majonezem, octem, cukrem, solą i czarnym pieprzem.
3. Krok
Dressing mieszamy z kapustą i marchewką, aby smaki się połączyły, a następnie wkładamy go do lodówki, najlepiej na 24 godziny.