REKLAMA
Spaghetti ze szpinakiem
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 200 g Makaron semolina
- 125 g szpinak baby
- 250 g grzybek
- 100 g Duszona szynka
- 2 dl Niskotłuszczowe mleko
- 100 g serek śmietankowy
- 2 łyżki kwaśna śmietana
- Czosnkowa pasta / czosnek / granulat czosnkowy
- Sól
- Przyprawy
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
20 min.
1. Krok
Ugotujemy spaghetti 🍝. Szpinak dusimy w patelni przez chwilę, wystarczy 3 - 4 minuty. Pokroić pieczarki, upiec. Piekłam w suchej patelni, bez oleju. Szynkę duszoną kroimy na mniejsze kawałki.
2. Krok
Do szpinaku dodajemy mleko, kwaśną śmietanę, Philadelphia, rozgnieciony czosnek, sól, przyprawy według smaku. Chwilę gotujemy. Przelewamy do miksera i blendujemy.
3. Krok
Wlewamy zmieszaną sos do patelni, dodajemy ugotowane spaghetti 🍝, upieczone pieczarki i duszoną szynkę. Mieszamy, kiedy sos zaczyna 'bulgotać' jedzenie jest gotowe.
4. Krok
Podajemy z startym serem light... albo według smaku 🙂
5. Krok
Smacznego 🙂