REKLAMA

Spaghetti ze szpinakiem

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 200 g Makaron semolina Dodano do
  • 125 g szpinak baby Dodano do
  • 250 g grzybek Dodano do
  • 100 g Duszona szynka Dodano do
  • 2 dl Niskotłuszczowe mleko Dodano do
  • 100 g serek śmietankowy Dodano do
  • 2 łyżki kwaśna śmietana Dodano do
  • Czosnkowa pasta / czosnek / granulat czosnkowy Dodano do
  • Sól Dodano do
  • Przyprawy Dodano do
REKLAMA

Procedura

20 min.
1. Krok

Ugotujemy spaghetti 🍝. Szpinak dusimy w patelni przez chwilę, wystarczy 3 - 4 minuty. Pokroić pieczarki, upiec. Piekłam w suchej patelni, bez oleju. Szynkę duszoną kroimy na mniejsze kawałki.

2. Krok

Do szpinaku dodajemy mleko, kwaśną śmietanę, Philadelphia, rozgnieciony czosnek, sól, przyprawy według smaku. Chwilę gotujemy. Przelewamy do miksera i blendujemy.

3. Krok

Wlewamy zmieszaną sos do patelni, dodajemy ugotowane spaghetti 🍝, upieczone pieczarki i duszoną szynkę. Mieszamy, kiedy sos zaczyna 'bulgotać' jedzenie jest gotowe.

4. Krok

Podajemy z startym serem light... albo według smaku 🙂

5. Krok

Smacznego 🙂

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Łosoś

63 przepisy