REKLAMA
Źródło: Pixabay
Sos ranczerski
Sos ranczerski jest popularny w kuchni amerykańskiej, często podawany do sałatek, kanapek czy jako dip do różnego rodzaju przekąsek. Charakteryzuje się pikantnym, kremowym smakiem z nutą ziół. Przygotowanie go nie jest trudne i nie zajmuje dużo czasu.
REKLAMA
Składniki
porcje
8
- 1 szkło majonezu
- 2 łyżki musztardy
- 2 łyżki soku z cytryny
- 1 łyżeczka suszonego koperku
- 1 łyżeczka suszonej pietruszki
- sól i pieprz do smaku
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
20 min.
1. Krok
W misce połączyć majonez, śmietanę i jogurt naturalny.
2. Krok
Dodać do tego musztardę, sok z cytryny.
3. Krok
Czosnek zgnieść, a potem dodać do miski.
4. Krok
Wszystko mieszamy do połączenia składników.
5. Krok
Na koniec dodajemy suszone zioła - koperek i pietruszkę.
6. Krok
Całość dokładnie mieszamy. Sos solimy i pieprzymy do smaku.
7. Krok
Sos najlepiej schłodzić w lodówce przed podaniem.