REKLAMA

Źródło: Pixabay

Sos ranczerski

Sos ranczerski jest popularny w kuchni amerykańskiej, często podawany do sałatek, kanapek czy jako dip do różnego rodzaju przekąsek. Charakteryzuje się pikantnym, kremowym smakiem z nutą ziół. Przygotowanie go nie jest trudne i nie zajmuje dużo czasu.

REKLAMA

Składniki

porcje
8
  • 1 szkło majonezu Dodano do
  • 2 łyżki musztardy Dodano do
  • 2 łyżki soku z cytryny Dodano do
  • 1 łyżeczka suszonego koperku Dodano do
  • 1 łyżeczka suszonej pietruszki Dodano do
  • sól i pieprz do smaku Dodano do
REKLAMA

Procedura

20 min.
1. Krok

W misce połączyć majonez, śmietanę i jogurt naturalny.

2. Krok

Dodać do tego musztardę, sok z cytryny.

3. Krok

Czosnek zgnieść, a potem dodać do miski.

4. Krok

Wszystko mieszamy do połączenia składników.

5. Krok

Na koniec dodajemy suszone zioła - koperek i pietruszkę.

6. Krok

Całość dokładnie mieszamy. Sos solimy i pieprzymy do smaku.

7. Krok

Sos najlepiej schłodzić w lodówce przed podaniem.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2153 przepisy

Ciastka

346 przepisy

Dania mięsne

1104 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Łosoś

63 przepisy

Śniadanie

463 przepisy

Kolacja

2008 przepisy

Deser

1518 przepisy

Ciasta

378 przepisy

Ciasta i desery

1368 przepisy