REKLAMA

Smażone boczniaki

Idealny dodatek do dania głównego.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 1 kg boczniaków Dodano do
  • 2 jajka Dodano do
  • sól i pieprz do smaku Dodano do
REKLAMA

Procedura

25 min.
1. Krok

Umyj boczniaki i osusz je ręcznikiem papierowym.

2. Krok

W misce roztrzep jajka. W innej misce połącz mąkę, bułkę tartą, sól i pieprz.

3. Krok

Każdy boczniak maczaj najpierw w jajku, a następnie w mieszance mąki i bułki tartej.

4. Krok

Na patelni rozgrzej olej i smaż boczniaki przez około 3-4 minuty z każdej strony, aż się zarumienią i będą chrupiące.

5. Krok

Osącz nadmiar tłuszczu na ręczniku papierowym.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy