REKLAMA
Źródło: Mykola Lunov from Canva
Smażona ryba z mrożonych filetów
Ten przepis jest doskonały dla szybkich i smacznych smażonych filetów rybnych prosto z zamrażarki. Jest doskonały jako główne danie z warzywnym dodatkiem.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 4 Kawałki Mrożone filety rybne
- 100 g mąka samozbrylająca
- 2 Kawałki jajko
- 150 ml olej
- sól i pieprz
- natka pietruszki
- Cytrynka
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
30 min.
1. Krok
Przygotuj wszystkie składniki. Wyjmij mrożone filety rybne z zamrażarki, aby mogły się nieco rozmrozić.
2. Krok
W dużej misce wymieszaj mąkę, sól i przyprawy.
3. Krok
Każdy filet rybny obtocz w mieszance mąki.
4. Krok
Na patelnię podgrzewaj olej. Smaż filet rybny na średnim ogniu, około 4-5 minut najpierw skórą do dołu. Możesz go posypać na przykład siekaną natką pietruszki.
5. Krok
Następnie obróć rybę i smaż z drugiej strony.
6. Krok
Usuń gotowe filety rybne z patelni i pozostaw do osuszenia na papierowych ręcznikach.
7. Krok
Filet rybny podajemy z limonką i udekorowany natką pietruszki.