REKLAMA
Słone pączki z jogurtem i fetą
Sposób na zaskoczenie gości
REKLAMA
Składniki
porcje
6
- 100 g Ser feta
- 2 szt jajka
- 100 ml olej
- 200 ml jogurt biały
- 200 g mąka zwykła specjalna
- 1 szt Proszek do pieczenia
- Sól
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
30 min.
1. Krok
Rozbijamy fetę na misce widelcem. Dodajemy jajka, jogurt, olej i mieszamy trzepaczką.
2. Krok
Na koniec wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia i dobrze mieszamy, aby nie było grudek. Doprawiamy do smaku.
3. Krok
Przygotowujemy silikonową formę na pączki. Napełniamy nią dość pełno łyżką, a następnie pieczemy przez 20 minut w temperaturze 170 C. Oczywiście, czas pieczenia będzie zależał od wielkości formy, którą masz i od piekarnika. Aby ciasto nie przywierało, możesz je spryskać olejem w sprayu. Zamiast formy na pączki, możesz użyć również formy na muffiny :)
4. Krok
Podajemy posypane parmezanem, dodajemy oliwki, szynkę parmeńską lub cokolwiek mamy.