REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/r6anQrKQQqFdtompUAjh/8b2e78cc69bc185ec1fba9de828dd6.jpeg)
Sernikowe bułeczki
Miękkie jak ☁️
REKLAMA
Składniki
porcje
32
Farsz
- 500 g twaróg drobny
- 1 Pakiet budyń waniliowy
- 1 łyżka stołowa sok z cytryny
- 1 Pakiet cukier waniliowy
- 3 łyżka stołowa Miód
Na zdjecie
- 1 jajko
- mleko
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
120 min.
1. Krok
Przepis na ciasto drożdżowe już masz na swoim profilu. Przygotujemy farsz - wystarczy wymieszać wszystkie wymienione składniki. Ciasto podzielimy na pół i rozwałkujemy. Każdą połowę rozwałkujemy i dzielimy na 16 części (łącznie 32 bułeczki). Do każdego kawałka dodajemy twarożek. Zawijamy i tworzymy bułeczki. Smarujemy jajkiem z mlekiem i pieczemy 22 - 23 min/170°C. Po upieczeniu smarujemy wodą.
2. Krok
Dobrej smaku przyjaciele!