REKLAMA

Sernikowe bułeczki

Miękkie jak ☁️

REKLAMA

Składniki

porcje
32

Farsz

  • 500 g twaróg drobny Dodano do
  • 1 Pakiet budyń waniliowy Dodano do
  • 1 łyżka stołowa sok z cytryny Dodano do
  • 1 Pakiet cukier waniliowy Dodano do
  • 3 łyżka stołowa Miód Dodano do

Na zdjecie

  • 1 jajko Dodano do
  • mleko Dodano do
REKLAMA

Procedura

120 min.
1. Krok

Przepis na ciasto drożdżowe już masz na swoim profilu. Przygotujemy farsz - wystarczy wymieszać wszystkie wymienione składniki. Ciasto podzielimy na pół i rozwałkujemy. Każdą połowę rozwałkujemy i dzielimy na 16 części (łącznie 32 bułeczki). Do każdego kawałka dodajemy twarożek. Zawijamy i tworzymy bułeczki. Smarujemy jajkiem z mlekiem i pieczemy 22 - 23 min/170°C. Po upieczeniu smarujemy wodą.

2. Krok

Dobrej smaku przyjaciele!

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciastka

344 przepisy

Sałatki

319 przepisy

Obiad

2063 przepisy

Dania mięsne

1067 przepisy

Ciasta i desery

1307 przepisy

Łosoś

62 przepisy

Mascarpone

133 przepisy

Śniadanie

433 przepisy

Kolacja

1918 przepisy

Deser

1454 przepisy

Zupy i buliony

332 przepisy