REKLAMA
Sernik z truskawkami
Szybkie i proste ciastka
REKLAMA
Składniki
porcje
8
- 1 ciasto francuskie
- Tłusty twaróg
- świeże truskawki
- do zraszania cukier puder
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
30 min.
1. Krok
Schłodzone ciasto francuskie kroimy wzdłuż na 4 części.
2. Krok
Każdą część jeszcze przekroimy przez środek. Wyjdzie nam 8 trójkątów.
3. Krok
Każdy trójkąt smarujemy twarogiem i kładziemy na to pokrojone truskawki.
4. Krok
Zawijamy i delikatnie dociskamy końcówki, aby nie wyszły.
5. Krok
Kładziemy na papier do pieczenia i wkładamy do nagrzanego piekarnika.
6. Krok
Piecemy na 180/25 minut, lub jak potrzeba do złotego.
7. Krok
Wybieramy, pozostawiamy do ostygnięcia i posypujemy cukrem pudrem.
8. Krok
Możesz wybrać także inny nadzienie: dżem, masło orzechowe, masło, czekolada.
9. Krok
Smacznego!