REKLAMA
Sernik z owocami
Nigdy nie ma wystarczającej ilości takich przepisów. Ciasto na blachę do weekendowego pieczenia lub niespodziewanych gości.
REKLAMA
Składniki
porcje
24
Kosz
- 160 g Gładka mąka orkiszowa
- 160 g Półgrubej mąki
- 120 g Cukier z trzciny
- 250 ml Mleka
- 100 ml Tekst z oleju rzepakowego
- 2 szt jajka
- 1 Pakiet proszek do pieczenia
- 1 opakowanie Cukier waniliowy
Sernikowy nadzienie
- 500 g Ser biały
- 200 g serek śmietankowy
- 1 szt jajko
- 20 g białko
- 2 łyżka stołowa Skrobia kukurydziana
- do smaku Słodzik
- Morele
- maliny
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
60 min.
1. Krok
W misce mieszamy mąkę, cukier i proszek do pieczenia. Dodajemy jajka, a na końcu mieszamy mleko i olej. Połowę ciasta wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
2. Krok
Wszystkie składniki na farsz (oprócz owoców) mieszamy. Farsz nakładamy na ciasto, układamy owoce i wlewamy drugą połowę ciasta.
3. Krok
Gotowy ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 45 minut.