REKLAMA
Sernik z orzechami laskowymi

Sernik z orzechami laskowymi

Wyśmienity sernik z orzechami laskowymi i białą czekoladą

REKLAMA

Składniki

porcje
12

Narzędzia Funkcje przestrzeń nazw funkcji { // Zapisz przetłumaczony tekst typ zapisz_tłumaczenie = (_: { tekst: string, }) => any; } // przestrzeń nazw funkcji

  • 170 g ciasteczka maślane Dodano do
  • 80 g masło Dodano do

Farsz

  • 250 g Delikatny twaróg Dodano do
  • 500 g Kremowy ser Philadelphia Dodano do
  • 200 g kwaśna śmietana Dodano do
  • 170 g cukier puder Dodano do
  • 2 jajko Dodano do
  • 90 g Krem orzechowy Dodano do

Ganache

  • 200 g biała czekolada Dodano do
  • 70 ml Bita śmietana Dodano do
  • a Orzechowe ciastka do ozdoby Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Do miski mieszamy pokruszone herbatniki z roztopionym masłem. Przygotowujemy formę (26cm), na dno kładziemy papier do pieczenia i wysypujemy mieszankę herbatników. Rozprowadzamy ją równomiernie za pomocą łyżki do zupy lub dna szklanki.

2. Krok

Wszytkie składniki na nadzienie wrzucamy do miski i mieszamy mikserem ręcznym. Gotowe nadzienie rozlewamy na ciasteczki i pieczemy w 160 C przez około 35 minut (zależy od piekarnika).

3. Krok

Po upieczeniu pozostawiamy go do ostygnięcia w nieco otwartym piekarniku przez około godzinę (aby nie pęknął). Po ostygnięciu sernik jeszcze stwardnieje (w przypadku, gdy środek wydaje się niedopieczony i drżący). Pozostawiamy go do całkowitego ostygnięcia w temperaturze pokojowej, a następnie polewamy go ganache.

4. Krok

Najlepiej jest pozwolić mu zastygnąć w lodówce do następnego dnia.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy