REKLAMA

Sernik z kasztanami

Doskonały sernik, który jest połączeniem kremowego smaku sera i kasztanów. Ten przepis jest idealny na wszystkie uroczystości i imprezy.

REKLAMA

Składniki

porcje
8

Korpus

  • 200 g ciastka Dodano do
  • 100 g Roztopione masło Dodano do

Zawartość

  • 500 g ser miękki Dodano do
  • 200 g cukier Dodano do
  • 3 szt duże jajka Dodano do
  • 200 g puree z kasztanów Dodano do
  • 2 szt cukier waniliowy Dodano do

Narzędzia

  • 100 g gotowanie czekolady Dodano do
  • 50 g masło Dodano do
REKLAMA

Procedura

120 min.
1. Krok

Najpierw przygotuj korpus. Rozkrusz ciastka i wymieszaj z roztopionym masłem. Rozprowadź mieszaninę na dnie formy i piecz 10 minut w temperaturze 180 °C.

2. Krok

W międzyczasie przygotuj farsz. Wymieszaj miękki ser z cukrem i cukrem waniliowym. Następnie dodawaj stopniowo jajka. Na końcu dodaj puree z kasztanów.

3. Krok

Rozprowadź nadzienie na upieczony spód i piecz przez kolejne 60 minut w temperaturze 160 °C. Następnie pozostaw sernik do ostygnięcia.

4. Krok

Na koniec przygotuj polewę. Rozpuść czekoladę z masłem i rozprowadź polewę na ostudzonym serniku. Przed podaniem, pozostaw sernik w lodówce przynajmniej na 2 godziny.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2153 przepisy

Ciastka

346 przepisy

Dania mięsne

1104 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Łosoś

63 przepisy

Śniadanie

463 przepisy

Kolacja

2008 przepisy

Deser

1518 przepisy

Ciasta

378 przepisy

Ciasta i desery

1368 przepisy