REKLAMA
Sernik z kasztanami
Doskonały sernik, który jest połączeniem kremowego smaku sera i kasztanów. Ten przepis jest idealny na wszystkie uroczystości i imprezy.
REKLAMA
Składniki
porcje
8
Korpus
- 200 g ciastka
- 100 g Roztopione masło
Zawartość
- 500 g ser miękki
- 200 g cukier
- 3 szt duże jajka
- 200 g puree z kasztanów
- 2 szt cukier waniliowy
Narzędzia
- 100 g gotowanie czekolady
- 50 g masło
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
120 min.
1. Krok
Najpierw przygotuj korpus. Rozkrusz ciastka i wymieszaj z roztopionym masłem. Rozprowadź mieszaninę na dnie formy i piecz 10 minut w temperaturze 180 °C.
2. Krok
W międzyczasie przygotuj farsz. Wymieszaj miękki ser z cukrem i cukrem waniliowym. Następnie dodawaj stopniowo jajka. Na końcu dodaj puree z kasztanów.
3. Krok
Rozprowadź nadzienie na upieczony spód i piecz przez kolejne 60 minut w temperaturze 160 °C. Następnie pozostaw sernik do ostygnięcia.
4. Krok
Na koniec przygotuj polewę. Rozpuść czekoladę z masłem i rozprowadź polewę na ostudzonym serniku. Przed podaniem, pozostaw sernik w lodówce przynajmniej na 2 godziny.