REKLAMA
Sernik z dżemem
Propozycja na weekendowe pieczenie lub ciasto na podróż - prosty placek z kawałkami sera i dżemu.
REKLAMA
Składniki
porcje
20
Kosz
- 250 g Gładkiej mąki pszennej
- 100 g Cukru z trzciny cukrowej
- 2 jajko
- 200 ml mleko
- 30 g olej kokosowy
- 1 łyżeczka proszek do pieczenia
Na szczycie
- 250 g Twarogu serwatka
- 1 szt jajko
- 20 g Złotego klasu
- 1 łyżka stołowa Miód
- dżem
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
30 min.
1. Krok
Ubijamy jajka z cukrem. Dodajemy mleko i rozpuszczony olej kokosowy (nie gorący). Mieszamy i dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia. Dokładnie wszystko mieszamy. Gotowe ciasto wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
2. Krok
W misce mieszamy twarożek, jajko, złoty kłos i miód.
3. Krok
Na ciasto kładziemy porcje serowej mieszaniny, a następnie porcje dżemu.
4. Krok
Tak przygotowane ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 20 minut.