REKLAMA

Źródło: FB: Varenie je radosť

Sernik z bitą śmietaną

REKLAMA

Składniki

porcje
8

Koszyk

  • 200 g mąka samozbrylająca Dodano do
  • 100 g cukier Dodano do
  • 100 g masło Dodano do
  • 1 szt jajko Dodano do
  • 1 opakowanie Proszek do pieczenia Dodano do

Serowy nadzienie

  • 500 g Twaróg niskotłuszczowy Dodano do
  • 150 g cukier puder Dodano do
  • 2 szt Bita śmietana w proszku Dodano do
  • 1 szt cukier waniliowy Dodano do
  • 200 ml mleko Dodano do

Nadzienie jabłkowe

  • 3 szt jabłko Dodano do
  • cukier Dodano do
  • woda Dodano do

Narzędzia

  • kakao Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

W misce wymieszaj mąkę, cukier i proszek do pieczenia. Dodaj masło i jajko, a następnie zagnieć ciasto. Rozwałkuj ciasto i włóż do formy.

2. Krok

Ser biały ubijamy z cukrami.

3. Krok

Ubijemy śmietankę z mlekiem. Twaróg staje się rzadki po ubiciu z cukrem.

4. Krok

Oczyść jabłka, zetrzyj je na tarce i dusz przez chwilę z cukrem.

5. Krok

Kładziemy nadzienie jabłkowe na cieście i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 °C przez około 45 minut.

6. Krok

Po ostygnięciu smarujemy sernikowym nadzieniem na placek i pozostawiamy go do stężenia w lodówce.

7. Krok

Przed podaniem ciasta posypujemy je grahamem lub kakaem.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy