REKLAMA

Źródło: Pexels

Sernik na zimno

Sernik na zimno to popularny polski deser z serka i galaretki. Najlepiej smakuje schłodzony przez noc w lodówce.

REKLAMA

Składniki

porcje
12

Składniki (na kruchy spód)

  • 12 kostki masło Dodano do
  • 1 jajko Dodano do

Składniki (na masę serową)

  • 1 kg twarogu Dodano do
  • 3 jajka Dodano do
  • 1 galaretka owocowa Dodano do
  • świeże owoce Dodano do
REKLAMA

Procedura

40 min.
1. Krok

Aby przygotować kruchy spód, w misce wymieszaj mąkę, masło, cukier puder i jajko, aż powstanie kruche ciasto.

2. Krok

Wylep ciastem spód formy do sernika (24 cm) i piecz przez 20 minut w 180 stopniach Celsjusza.

3. Krok

Aby przygotować masę serową, w misce utrzyj twaróg z cukrem, dodać śmietanę, jajka i dokładnie wymieszaj.

4. Krok

Galaretkę rozpuść w 1/2 szklanki wody i dodaj do masy serowej, delikatnie mieszając.

5. Krok

Wylej masę serową na kruchy spód i wstaw do lodówki na co najmniej 4 godziny, a najlepiej na całą noc. Podawaj schłodzony i udekorowany ulubionymi owocami.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy