REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/H6DjGPcU9IwYo48ftX2y/dde6a832712d7fe02a10cd3501cc00.jpeg)
Źródło: PGStudija from Getty Images
Sałatka z rukolą, truskawkami i orzechami
Sałatka z rukolą, truskawkami i orzechami to lekka i świeża sałatka, charakteryzująca się kombinacją słodkich truskawek i orzechów z rukolą.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 200 g rukola
- 300 g truskawki
- 100 g Orzechy
- 100 g The Onion
- 50 g cukier
- 50 ml Ocet balsamiczny
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
15 min.
1. Krok
Oczyszczamy i myjemy rukolę i truskawki. Truskawki kroimy na ćwiartki.
2. Krok
Orzechy prażymy na patelni bez tłuszczu, aż stają się lekko brązowe i pachnące.
3. Krok
Cebulę kroimy na cienkie plasterki i wkładamy do miski. Dodajemy cukier i ocet balsamiczny, mieszamy i odstawiamy.
4. Krok
Do miski z cebulą dodajemy rukolę, truskawki i orzechy, a następnie wszystko mieszamy. Podajemy od razu.