REKLAMA
Sałatka wiedeńska

Sałatka wiedeńska

To, co robią w Austrii, doskonały smak i szybkie przygotowanie 😉

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 570 g Gotowane ziemniaki Dodano do
  • 1 Czerwony Większa cebula Dodano do
  • 1 łyżka stołowa Ocet jabłkowy Dodano do
  • 100 ml Bulion warzywny lub mięsny Dodano do
  • Garść Posiekany szczypiorek Dodano do
  • 2 łyżka stołowa Oleje Dodano do
  • sól Dodano do
  • mielony Czarny pieprz Dodano do
REKLAMA

Procedura

50 min.
1. Krok

Ziemniaki ugotowane w skórce,oczyszczone pokroić w półkrążki,ostudzić. Szczypiorek drobno posiekać, cebulę posiekać według uznania.

2. Krok

Doprawić solą i octem.

3. Krok

Dodaj ziemniaki, dopraw solą i pieprzem i dobrze wymieszaj, a także nie zapomnij dodać oleju.

4. Krok

Dobrze jest odstawić, aby smaki lepiej się wymieszały.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy