REKLAMA
Źródło: GeorgeVieiraSilva from Getty Images
Ryż z warzywami
Przepis na idealny ryż z warzywami, który jest prosty w przygotowaniu.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 2 kubki Ryż
- warzywa mrożone
- 2 łyżki oliwa z oliwek
- Sól
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
30 min.
1. Krok
Wyjmij dowolną mrożoną mieszankę warzywną z zamrażarki.
2. Krok
Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek. Dodaj opłukane warzywa i smaż je przez 5 minut, aż zmiękną.
3. Krok
Dodaj ryż do patelni i smaż go razem z warzywami przez kolejne 2 minuty. Następnie dodaj 4 szklanki wody i sól. Gotuj na średnim ogniu, aż ryż będzie gotowy.
4. Krok
Jedzenie jest gotowe do podania. Smacznego!