REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/sUh_8Ef9-8JHn6Xr9kSP/cd4c5d697b6b9367e5557a14154679.jpeg)
Źródło: thumb from Getty Images
Ryż z Tuńczykiem i Kukurydzą
Ten przepis oferuje szybki i prosty sposób na przygotowanie smacznego i pożywnego posiłku. Kombinacja tuńczyka i kukurydzy to świetny sposób na dodanie nieco białka i koloru do naszej codziennej diety.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 200 g Ryż
- 1 db tuńczyk w puszce
- 1 db kukurydza w puszce
- 1 łyżka stołowa oliwa z oliwek
- 1 łyżeczka Sól
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
20 min.
1. Krok
Ugotuj ryż zgodnie z instrukcjami na opakowaniu.
2. Krok
Podczas gotowania ryżu otwórzmy puszki z tuńczykiem i kukurydzą, a następnie odcedźmy ich zawartość.
3. Krok
Podgrzej łyżkę oliwy z oliwek na patelni, a następnie dodaj tuńczyka i kukurydzę.
4. Krok
Gotuj tuńczyka i kukurydze w oleju przez 2-3 minuty, następnie, według gustu, posól.
5. Krok
Gdy ryż jest gotowy, dodajemy mieszaninę tuńczyka z kukurydzą i dokładnie mieszamy.
6. Krok
Podawaj gorąco i ciesz się tym smacznym i pożywnym jedzeniem!