REKLAMA

Źródło: thumb from Getty Images

Ryż z Tuńczykiem i Kukurydzą

Ten przepis oferuje szybki i prosty sposób na przygotowanie smacznego i pożywnego posiłku. Kombinacja tuńczyka i kukurydzy to świetny sposób na dodanie nieco białka i koloru do naszej codziennej diety.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 200 g Ryż Dodano do
  • 1 db tuńczyk w puszce Dodano do
  • 1 db kukurydza w puszce Dodano do
  • 1 łyżka stołowa oliwa z oliwek Dodano do
  • 1 łyżeczka Sól Dodano do
REKLAMA

Procedura

20 min.
1. Krok

Ugotuj ryż zgodnie z instrukcjami na opakowaniu.

2. Krok

Podczas gotowania ryżu otwórzmy puszki z tuńczykiem i kukurydzą, a następnie odcedźmy ich zawartość.

3. Krok

Podgrzej łyżkę oliwy z oliwek na patelni, a następnie dodaj tuńczyka i kukurydzę.

4. Krok

Gotuj tuńczyka i kukurydze w oleju przez 2-3 minuty, następnie, według gustu, posól.

5. Krok

Gdy ryż jest gotowy, dodajemy mieszaninę tuńczyka z kukurydzą i dokładnie mieszamy.

6. Krok

Podawaj gorąco i ciesz się tym smacznym i pożywnym jedzeniem!

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy