REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/qIM79yg9zr2C4JmVwXDK/f8295ec7fa14ca2d84126e0885fd0c.jpeg)
Źródło: Pexels
Ryż z jabłkami
Danie, które pokochają nie tylko dzieci!
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 2 jabłko
- 1 Łyżka cynamonu
- szczypta sól
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
50 min.
1. Krok
W garnku zagotuj wodę z solą.
2. Krok
Dodaj ryż i gotuj na wolnym ogniu pod przykryciem, aż ryż będzie miękki (ok. 15-20 minut).
3. Krok
Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne i pokrój w kostkę.
4. Krok
W osobnym garnku roztop masło, dodać cukier i cynamon, a następnie dodać pokrojone jabłka i smażyć przez kilka minut.
5. Krok
Wymieszaj jabłka z ugotowanym ryżem.
6. Krok
Przełóż mieszaninę do naczynia do zapiekania.
7. Krok
Piecz w temperaturze 180°C przez około 20-25 minut.