REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/j7B1U78BIJ0W5irv1eS-/bf7cea0e6c9b3d5c75e21c661dfdd9.jpeg)
Źródło: Nadia Palici's Images from Getty Images
Ryż sushi
Ten przepis dostarczy Ci instrukcji, jak przygotować doskonały ryż sushi. To prosty i szybki sposób, aby ugotować wysokiej jakości ryż sushi w domu.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
Główne składniki
- 2 kubki Ryż jaśminowy
- 21⁄2 kubki woda
Na niebie
- 1⁄2 filiżanka ocet winny
- 3 łyżki stołowe cukier
- 1 łyżeczka sól
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
45 min.
1. Krok
Opłukać ryż.
2. Krok
Wlej wodę do garnka i dodaj ryż.
3. Krok
Pokryjemy garnek i gotujemy go na niskiej temperaturze przez 20 minut, aż na powierzchni ryżu pojawią się małe bąbelki.
4. Krok
Wymieszaj ryż i pozostaw go na 15 minut.
5. Krok
Do miski dodaj ocet, cukier i sól, a następnie dobrze wymieszaj, aż cukier całkowicie się rozpuści.
6. Krok
Dodaj ten roztwór do ryżu i delikatnie wymieszaj.
7. Krok
Pozwól ryżowi do sushi ostygnąć do temperatury pokojowej, zanim go użyjesz do przygotowania sushi.