REKLAMA
Rolada z kremem mascarpone

Rolada z kremem mascarpone

Doskonała kremowa rolada.

REKLAMA

Składniki

porcje
10

Korpus

  • 3 szt jaja Dodano do
  • 60 g cukier Dodano do
  • 60 g mąka zwykła specjalna Dodano do
  • 30 ml olej Dodano do

Krem

  • 250 g mascarpone Dodano do
  • 100 g Serek śmietankowy Dodano do
  • 250 ml śmietana do ubijania Dodano do
  • 80 g cukier puder Dodano do
  • Truskawkowy dżem Dodano do
REKLAMA

Procedura

35 min.
1. Krok

Zaczynamy ubijać białka. Kiedy się utworzy piana, stopniowo dodajemy cukier. Ubijamy na sztywno. Następnie dodajemy żółtka i olej. Na końcu przesiewamy mąkę i delikatnie mieszamy. Rozprowadzamy ciasto na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy w temperaturze 170 stopni przez 15 minut. Po upieczeniu usuwamy papier do pieczenia, zwijamy ciasto i owijamy je w ścierką. Pozostawiamy do ostygnięcia.

2. Krok

Ubijemy mascarpone, twaróg, śmietanę i cukier na sztywno. Na wystudzony biszkopt rozsmarowujemy warstwę dżemu, a następnie warstwę kremu. Delikatnie zwijamy. Wierzch smarujemy pozostałym kremem, dekorujemy i odkładamy do lodówki, aby stężał.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Dania mięsne

1105 przepisy

Ciastka

347 przepisy

Kolacja

2009 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Ciasta

378 przepisy

Bez pieczenia

182 przepisy

Śniadanie

465 przepisy

Obiad

2153 przepisy

Deser

1518 przepisy