REKLAMA

Źródło: FB: Recepty na vánoční a velikonoční cukroví

Rolada biszkoptowa z czekoladowym budyniem

Delikatny biszkopt z kremowym czekoladowym budyniem, doskonały na deser lub specjalne okazje.

REKLAMA

Składniki

porcje
8

Biszkopt

  • 6 szt jajka Dodano do
  • 180 g cukier Dodano do
  • 180 g mąka zwykła specjalna Dodano do

Czekoladowy budyń

  • 500 ml mleko Dodano do
  • 1 opakowanie budyń czekoladowy Dodano do
  • 2 łyżka stołowa cukier Dodano do
REKLAMA

Procedura

90 min.
1. Krok

Ubijaj jajka z cukrem do piany.

2. Krok

Stopniowo dodawaj mąkę i mieszaj.

3. Krok

Wylej ciasto na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i piecz w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez 10-15 minut.

4. Krok

Po wyjęciu gotowego biszkoptu z piekarnika natychmiast zawiń go w wilgotną ściereczkę i pozostaw do ostygnięcia.

5. Krok

Przygotuj pudding czekoladowy zgodnie z instrukcjami na opakowaniu i pozostaw do ostygnięcia.

6. Krok

Rozwiń biszkopt, posmaruj go budyniem i znowu zwiń.

7. Krok

Zostaw roladę biszkoptową z budyniem czekoladowym w lodówce co najmniej godzinę przed podaniem.

8. Krok

Wierzch rolady możesz udekorować według własnych wyobrażeń.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2166 przepisy

Zupy i buliony

347 przepisy

Ciasta i desery

1371 przepisy

Dania mięsne

1123 przepisy

Śniadanie

476 przepisy

Kolacja

2027 przepisy

Deser

1524 przepisy

Ciastka

352 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Makaron

240 przepisy