REKLAMA
Źródło: FB: Recepty na vánoční a velikonoční cukroví
Rolada biszkoptowa z czekoladowym budyniem
Delikatny biszkopt z kremowym czekoladowym budyniem, doskonały na deser lub specjalne okazje.
REKLAMA
Składniki
porcje
8
Biszkopt
- 6 szt jajka
- 180 g cukier
- 180 g mąka zwykła specjalna
Czekoladowy budyń
- 500 ml mleko
- 1 opakowanie budyń czekoladowy
- 2 łyżka stołowa cukier
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
90 min.
1. Krok
Ubijaj jajka z cukrem do piany.
2. Krok
Stopniowo dodawaj mąkę i mieszaj.
3. Krok
Wylej ciasto na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i piecz w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez 10-15 minut.
4. Krok
Po wyjęciu gotowego biszkoptu z piekarnika natychmiast zawiń go w wilgotną ściereczkę i pozostaw do ostygnięcia.
5. Krok
Przygotuj pudding czekoladowy zgodnie z instrukcjami na opakowaniu i pozostaw do ostygnięcia.
6. Krok
Rozwiń biszkopt, posmaruj go budyniem i znowu zwiń.
7. Krok
Zostaw roladę biszkoptową z budyniem czekoladowym w lodówce co najmniej godzinę przed podaniem.
8. Krok
Wierzch rolady możesz udekorować według własnych wyobrażeń.