REKLAMA
Rolada bez mąki

Rolada bez mąki

Rolada z kremem orzechowym i dżemem jabłkowym. Wyśmienita miękka rolada, pełna wspaniałych składników i bez glutenu

REKLAMA

Składniki

porcje
10

Koszyk

  • 2 szt banany Dodano do
  • 2 szt jajka Dodano do
  • 30 g białko Dodano do

Napełniacz

  • 250 g twaróg drobny Dodano do
  • 100 g Ser kremowy Dodano do
  • 30 g białko Dodano do
  • 30 g Masło orzechowe w proszku Dodano do
  • 1 łyżka stołowa Jako słodzik użyłem syropu daktylowego Dodano do
  • 3 łyżka stołowa Woda mleko Dodano do
  • Jabłko w galaretce z cynamonem Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.
1. Krok

Banany miksujemy blenderem ręcznym. Dodajemy żółtka i mieszamy do niego proteina.

2. Krok

Ubić białka na sztywną pianę i wmieszać je do masy bananowej. Rozprowadź ciasto równomiernie na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wysmarowanej olejem. Piecz w temperaturze 180 stopni przez 10 minut.

3. Krok

Z pieczonego ciasta zdejmujemy papier do pieczenia. Ciasto zwijamy, zawijamy w ścierkę i pozostawiamy do ostygnięcia.

4. Krok

Wszystkie składniki na krem, poza dżemem, mieszamy.

5. Krok

Na ostudzone ciasto rozsmarowujemy krem. Trochę zostawiamy też na wierzch. Na początek (skąd zaczniemy zwijać) kładziemy pas dżemu. Zawijamy i wierzch smarujemy pozostałym kremem.

6. Krok

Możemy polać czekoladą i ozdobić według upodobań. Odłożyć do lodówki, aby stężała.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy