REKLAMA

Źródło: Pexels

Rafaello

Domowa wersja popularnych cukierków.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 1 szkło mielonych migdałów Dodano do
  • 2 żółtka Dodano do
  • 1 białko Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.
1. Krok

W misce połącz mielone migdały, cukier puder, mąkę ziemniaczaną, żółtka, mleko i skórkę z cytryny.

2. Krok

Białko ubić na sztywno z cukrem i dodać do mieszanki migdałowej. Dokładnie wymieszać.

3. Krok

Formować małe kulki i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

4. Krok

Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza przez około 15 minut, aż ciastka zaczną się rumienić.

5. Krok

W garnku podgrzać mleko skondensowane, krem kokosowy i wiórki kokosowe, aż składniki się połączą.

6. Krok

Gdy ciastka wystygną, każde ciastko przykryj kremem kokosowym.

7. Krok

Rafaello najlepiej smakuje schłodzone w lodówce przez kilka godzin przed podaniem.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy