REKLAMA
Źródło: Pexels
Rafaello
Domowa wersja popularnych cukierków.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 1 szkło mielonych migdałów
- 2 żółtka
- 1 białko
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
30 min.
1. Krok
W misce połącz mielone migdały, cukier puder, mąkę ziemniaczaną, żółtka, mleko i skórkę z cytryny.
2. Krok
Białko ubić na sztywno z cukrem i dodać do mieszanki migdałowej. Dokładnie wymieszać.
3. Krok
Formować małe kulki i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
4. Krok
Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza przez około 15 minut, aż ciastka zaczną się rumienić.
5. Krok
W garnku podgrzać mleko skondensowane, krem kokosowy i wiórki kokosowe, aż składniki się połączą.
6. Krok
Gdy ciastka wystygną, każde ciastko przykryj kremem kokosowym.
7. Krok
Rafaello najlepiej smakuje schłodzone w lodówce przez kilka godzin przed podaniem.