REKLAMA
Pyszna Bruschetta
Bruschetta to tradycyjna włoska przekąska, która jest prosta do przygotowania i bardzo smaczna. Pieczony chleb na oliwie czosnkowej, pokryty świeżymi pomidorami, bazylią i odrobiną soli morskiej - to prawdziwy smak lata!
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 1 bagietka
- 6 dojrzałych pomidorów
- 1 Objętość bazylii
- sól morska
- oliwa z oliwek
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
20 min.
1. Krok
Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni Celsjusza.
2. Krok
Bagietkę kroimy na kromki o grubości około 2 cm, a następnie roztłuczony czosnek rozprowadzamy na chlebie.
3. Krok
Kromki chleba układamy na blasze i pieczemy około 10 minut, aż zaczną się rumienić.
4. Krok
Pomidory myjemy, kroimy na małe kawałki i umieszczamy w misce. Dodajemy drobno posiekaną bazylię, sól według smaku i odrobinę oliwy z oliwek.
5. Krok
Gotowe kromki chleba nakładamy na talerze, a na wierzch nakładamy pomidory.
6. Krok
Bruschettę podajemy od razu, dopóki chleb jest jeszcze ciepły.