REKLAMA

Źródło: Severga from Getty Images

Puszyste ciasto z rabarbarem

Puszyste, słodkie ciasto z rabarbarem doskonałe na popołudniowy deser lub podwieczorek. Aromat pieczonego rabarbaru przeniknie cały dom, tworząc niezapomnianą atmosferę.

REKLAMA

Składniki

porcje
8

Ciasto

  • 2 Okulary mąki Dodano do
  • 12 Okulary cukru Dodano do
  • 1 ks jajko Dodano do
  • 1 szkło Mleka Dodano do
  • 12 Okulary oleju Dodano do
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia Dodano do
  • 1 łyżeczka kakao Dodano do

Nadzienie

  • 3 ks rabarbar Dodano do
  • 12 Okulary cukru Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Rozgrzej piekarnik do 180°C. Wymieszaj wszystkie składniki na ciasto, dodając je pojedynczo i cały czas mieszając, aby uniknąć grudek. Ciasto powinno być gładkie i błyszczące.

2. Krok

Pokrój rabarbar na małe kawałki i wymieszaj z cukrem, a następnie odłóż na kilka minut, aby puścił sok.

3. Krok

Wylej ciasto do formy, a następnie na wierzch równomiernie rozłóż rabarbar. Piecz przez około 45 minut lub do momentu, kiedy ciasto będzie złote i sprawdzając patyczkiem, wyjdzie suchy.

4. Krok

Wystudź ciasto przed podaniem. Smacznego!

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy