REKLAMA
Źródło: Severga from Getty Images
Puszyste ciasto z rabarbarem
Puszyste, słodkie ciasto z rabarbarem doskonałe na popołudniowy deser lub podwieczorek. Aromat pieczonego rabarbaru przeniknie cały dom, tworząc niezapomnianą atmosferę.
REKLAMA
Składniki
porcje
8
Ciasto
- 2 Okulary mąki
- 1⁄2 Okulary cukru
- 1 ks jajko
- 1 szkło Mleka
- 1⁄2 Okulary oleju
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka kakao
Nadzienie
- 3 ks rabarbar
- 1⁄2 Okulary cukru
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
60 min.
1. Krok
Rozgrzej piekarnik do 180°C. Wymieszaj wszystkie składniki na ciasto, dodając je pojedynczo i cały czas mieszając, aby uniknąć grudek. Ciasto powinno być gładkie i błyszczące.
2. Krok
Pokrój rabarbar na małe kawałki i wymieszaj z cukrem, a następnie odłóż na kilka minut, aby puścił sok.
3. Krok
Wylej ciasto do formy, a następnie na wierzch równomiernie rozłóż rabarbar. Piecz przez około 45 minut lub do momentu, kiedy ciasto będzie złote i sprawdzając patyczkiem, wyjdzie suchy.
4. Krok
Wystudź ciasto przed podaniem. Smacznego!