REKLAMA

Źródło: Pixabay

Puszyste ciasto z jabłkami

Puszyste ciasto z jabłkami to idealna propozycja na deser dla całej rodziny. Ten klasyczny przepis jest łatwy do wykonania i z pewnością przyprowadzi wszystkich do kuchni przy słodkim zapachu pieczonych jabłek.

REKLAMA

Składniki

porcje
10
  • 5 dużych jabłek Dodano do
  • 1 szkło cukru Dodano do
  • 4 jajka Dodano do
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia Dodano do
  • 1 łyżeczka cynamonu Dodano do
  • cukier puder Dodano do
REKLAMA

Procedura

75 min.
1. Krok

Rozgrzej piekarnik do 180 stopni Celsjusza. Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne i pokrój na cienkie plasterki.

2. Krok

W dużej misce połącz mąkę, cukier i proszek do pieczenia.

3. Krok

W innej misce roztrzep jajka, a następnie dodaj olej, stale mieszając. Połącz mieszankę jajek i oleju z suchymi składnikami, dodaj pokrojone jabłka i cynamon. Wymieszaj wszystko razem.

4. Krok

Wylej ciasto do formy na ciasto i piecz przez około 60 minut, lub do momentu, gdy ciasto jest ładnie zarumienione i patyczek wbity w środek ciasta wyjdzie czysty.

5. Krok

Ostudź ciasto na kratce, a potem posyp cukrem pudrem.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy