REKLAMA

Źródło: Pixabay

Puszyste ciasto z jabłkami

Puszyste ciasto z jabłkami to idealna propozycja na deser dla całej rodziny. Ten klasyczny przepis jest łatwy do wykonania i z pewnością przyprowadzi wszystkich do kuchni przy słodkim zapachu pieczonych jabłek.

REKLAMA

Składniki

porcje
10
  • 5 dużych jabłek Dodano do
  • 1 szkło cukru Dodano do
  • 4 jajka Dodano do
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia Dodano do
  • 1 łyżeczka cynamonu Dodano do
  • cukier puder Dodano do
REKLAMA

Procedura

75 min.
1. Krok

Rozgrzej piekarnik do 180 stopni Celsjusza. Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne i pokrój na cienkie plasterki.

2. Krok

W dużej misce połącz mąkę, cukier i proszek do pieczenia.

3. Krok

W innej misce roztrzep jajka, a następnie dodaj olej, stale mieszając. Połącz mieszankę jajek i oleju z suchymi składnikami, dodaj pokrojone jabłka i cynamon. Wymieszaj wszystko razem.

4. Krok

Wylej ciasto do formy na ciasto i piecz przez około 60 minut, lub do momentu, gdy ciasto jest ładnie zarumienione i patyczek wbity w środek ciasta wyjdzie czysty.

5. Krok

Ostudź ciasto na kratce, a potem posyp cukrem pudrem.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Kolacja

2011 przepisy

Dania mięsne

1108 przepisy

Śniadanie

469 przepisy

Deser

1521 przepisy

Awokado

51 przepisy

Obiad

2157 przepisy