REKLAMA

Źródło: FB: Varenie je radosť

Purée z kasztanów z mascarpone

Szybki deser, który przygotujesz z mascarpone i purée z kasztanów.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 250 g puree z kasztanów Dodano do
  • 250 g mascarpone Dodano do
  • 50 g cukier puder Dodano do
  • 250 ml śmietana do ubijania Dodano do
  • 1 łyżka stołowa Rum Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Mascarpone ubicie z cukrem pudrem.

2. Krok

Dodajemy schłodzoną śmietanę i ubijamy krem.

3. Krok

Do smaku możemy dodać też trochę rumu.

4. Krok

Zimne puree z kasztanów zetrzyjmy na tarce.

5. Krok

Do kubków na przemian kładziemy krem i startą kasztanową puree.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Łosoś

63 przepisy