REKLAMA

Źródło: FB: Jedlo je krásne

Puddingowy deser z ciasta francuskiego

Smaczne serduszka z ciasta francuskiego z budyniem i owocami.

REKLAMA

Składniki

porcje
8

Ciasto francuskie

  • 2 pakiety ciasto francuskie Dodano do

Krem budyniowy

  • 2 szt budyń waniliowy Dodano do
  • 500 ml mleko Dodano do
  • 2 łyżka stołowa cukier Dodano do

Narzędzia

  • owoce Dodano do
  • cukier puder Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.
1. Krok

Do wycinania serduszek użyjemy foremek dwóch rozmiarów.

2. Krok

Za pomocą większej foremki wytnij pełne kształty serduszek. Ułóż je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i posmaruj brzegi jajkiem.

3. Krok

Z drugiej strony ciasta wycinamy równie duże serduszka w środku z otworem, do czego używamy mniejszej foremki.

4. Krok

Na pełnych kształtach na blasze umieszczamy kształty z otworem w dwóch warstwach. Brzegi między warstwami i wierzch smarujemy ubitym jajkiem. W środku każdego serduszka powstaje otwór na nadzienie budyniowe.

5. Krok

Serca pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 °C przez około 15 minut.

6. Krok

Gotujemy budyń waniliowy w mleku według instrukcji na opakowaniu i dodajemy cukier. Ciągle mieszamy.

7. Krok

Napełniamy serduszka puddingiem, dekorujemy dowolnymi owocami i posypujemy cukrem pudrem.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy