REKLAMA
Przepis na Bezę Pavlova
Beza Pavlova to pyszny i elegancki, który idealnie nad na specjalne okazje bezowa struktura jest chrupiąca na zewnątrz, ale delikatna i puszysta wewnątrz.
REKLAMA
Składniki
porcje
1
- 6 białek jajek
- 1 łyżeczka octu
- 1 Łyżka mąki ziemniaczanej
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
- świeże owoce do dekoracji (np. jagody, maliny)
- bita śmietana do podania
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
60 min.
1. Krok
Przygotuj piekarnik, który nagrzewasz do 150 stopni C.
2. Krok
Na blasze do pieczenia ułóż papier pergaminowy.
3. Krok
Białka jajek umieścić w dużej misce i ubić na sztywno za pomocą miksera.
4. Krok
Stopniowo dodaj cukier, za każdym razem ubijając jajka.
5. Krok
Dodaj ocetaczaną i ekstrakt z wanilii i delatnie wymaj składniki za pomocą łyżki.
6. Krok
Wylej masę na papier pergaminowy, uformuj trójkąty i użyj pleś.
7. Krok
7.achę do piekarnika i piecz przez około godzinę i 15 minut.
8. Krok
Po upieczeniu wyjmij z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia przez co najmniej 2 godziny.
9. Krok
Podawaj z bitą śmietaną i świeżymi owocami.