REKLAMA

Przepis na Bezę Pavlova

Beza Pavlova to pyszny i elegancki, który idealnie nad na specjalne okazje bezowa struktura jest chrupiąca na zewnątrz, ale delikatna i puszysta wewnątrz.

REKLAMA

Składniki

porcje
1
  • 6 białek jajek Dodano do
  • 1 łyżeczka octu Dodano do
  • 1 Łyżka mąki ziemniaczanej Dodano do
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii Dodano do
  • świeże owoce do dekoracji (np. jagody, maliny) Dodano do
  • bita śmietana do podania Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Przygotuj piekarnik, który nagrzewasz do 150 stopni C.

2. Krok

Na blasze do pieczenia ułóż papier pergaminowy.

3. Krok

Białka jajek umieścić w dużej misce i ubić na sztywno za pomocą miksera.

4. Krok

Stopniowo dodaj cukier, za każdym razem ubijając jajka.

5. Krok

Dodaj ocetaczaną i ekstrakt z wanilii i delatnie wymaj składniki za pomocą łyżki.

6. Krok

Wylej masę na papier pergaminowy, uformuj trójkąty i użyj pleś.

7. Krok

7.achę do piekarnika i piecz przez około godzinę i 15 minut.

8. Krok

Po upieczeniu wyjmij z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia przez co najmniej 2 godziny.

9. Krok

Podawaj z bitą śmietaną i świeżymi owocami.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy