REKLAMA
Prosty domowy granola
Szybki i prosty przepis na chrupiący domowy granola. :)
REKLAMA
Składniki
porcje
10
- 300 g płatki owsiane
- 150 g Mieszanka orzechów
- 25 g Trzcinowy cukier
- 1 łyżeczka Cynamon
- 80 g olej kokosowy
- 100 g Miód
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
25 min.
1. Krok
Do większej miski wsypujemy płatki owsiane, cukier, posiekane orzechy i cynamon.
2. Krok
Dodajemy rozpuszczony olej kokosowy i miód, a następnie dokładnie mieszamy, aby suchy i wilgotne składniki dobrze się połączyły.
3. Krok
Rozsypiemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i łyżką równomiernie rozprowadzimy mieszaninę.
4. Krok
Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w 160 ° C przez około 15 do 20 minut (w zależności od piekarnika). Co 5 minut kontrolujemy i mieszamy, aby równomiernie się upiekło.
5. Krok
Po upieczeniu granoli pozwalamy jej swobodnie ostygnąć, a kto lubi czekoladę, może dodać 30-40g gorzkiej pokrojonej.
6. Krok
Przechowuj w zamykanym pojemniku, w którym utrzyma się do momentu spożycia.