REKLAMA
Źródło: 8vFanl from Getty Images
Prażona cebula
Złocista, słodka, prażona cebula to świetny dodatek do wielu dań. Dodaj ją do kanapek, sałatek, makaronów czy gulaszów, a zapewne nie będziesz się mógł oprzeć!
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 2 ks cebule
- 2 łyżki oleju słonecznikowego
- szczypta soli
- szczypta pieprzu
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
30 min.
1. Krok
Cebule obierz i pokrój w cienkie plastry. Rozgrzej na patelni olej.
2. Krok
Gdy olej będzie dobrze rozgrzany, wrzuć cebule. Smaż na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu.
3. Krok
Gdy cebula stanie się złocista i miękka, dodaj sól i pieprz. Mieszaj jeszcze przez minutę, aby przyprawy dobrze się połączyły.
4. Krok
Po uprażeniu, wyłóż cebulę z patelni i odsącz na papierowym ręczniku.
5. Krok
Prażona cebula jest gotowa do podania!