REKLAMA

Źródło: 8vFanl from Getty Images

Prażona cebula

Złocista, słodka, prażona cebula to świetny dodatek do wielu dań. Dodaj ją do kanapek, sałatek, makaronów czy gulaszów, a zapewne nie będziesz się mógł oprzeć!

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 2 ks cebule Dodano do
  • 2 łyżki oleju słonecznikowego Dodano do
  • szczypta soli Dodano do
  • szczypta pieprzu Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.
1. Krok

Cebule obierz i pokrój w cienkie plastry. Rozgrzej na patelni olej.

2. Krok

Gdy olej będzie dobrze rozgrzany, wrzuć cebule. Smaż na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu.

3. Krok

Gdy cebula stanie się złocista i miękka, dodaj sól i pieprz. Mieszaj jeszcze przez minutę, aby przyprawy dobrze się połączyły.

4. Krok

Po uprażeniu, wyłóż cebulę z patelni i odsącz na papierowym ręczniku.

5. Krok

Prażona cebula jest gotowa do podania!

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy