REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/UyDCZcN1XiKrsPqDDWSi/e49e10a2a3dbc33819d297b33fda95.jpeg)
Polewa z gorzkiej czekolady
Najlepsza czekoladowa polewa z masłem, którą przygotujesz w kilka minut. Wystarczą tylko trzy składniki.
REKLAMA
Składniki
porcje
2
- 250 ml bita śmietana
- 2 kubki Starta ciemna czekolada
- 2 łyżki masło
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
8 min.
1. Krok
Czekoladę zetrzyjemy na tarce lub pokroimy na małe kawałki, aby lepiej się rozpuszczała w śmietanie, a następnie przełożymy do miski.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/UyDCZcN1XiKrsPqDDWSi/ecd7b4b9e3fbe4c6aeea3803760cb7.jpeg)
2. Krok
Śmietanę podgrzewamy w garnku, ale uważamy, aby nie zaczęła się gotować.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/UyDCZcN1XiKrsPqDDWSi/c59817d9da9adc7d2e2e65fa0e50cd.jpeg)
3. Krok
Tak podgrzewaną śmietanę powoli dolewamy do czekolady i mieszamy, aż się całkowicie połączą. Na koniec dodajemy masło i kontynuujemy mieszanie.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/UyDCZcN1XiKrsPqDDWSi/922ab4a1d075ecf0cae0efbcf3a2c0.jpeg)
4. Krok
Bardzo proste i szybkie, prawda? :)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/UyDCZcN1XiKrsPqDDWSi/00ea504f4c9557aa14337711c6ab2c.jpeg)